DOOR - opinie

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
Piotr

DOOR - opinie

Postautor: Piotr » 01 lip 2017, 19:15

witajcie
Czy rekomendujecie DOOR na wewnętrzne spotkanie rozwojowe z kierowania zespołami produkcyjnymi? Grupa mistrzów i brygadzistów.
Z HaeRowym pozdrowieniem - Piotr

Darek

Re: DOOR - opinie

Postautor: Darek » 08 lip 2017, 13:26

DOOR to maszyna wystandaryzowana, powtarzalna - czyli pewna jak Volvo, ale nie finezyjna jak Ferrari. Znam ich ze szkolenia sprzedazowego - wiec pewnie Ci nie odpowiem dokładnie na Twoje pytanie, ale moje opinie są takie:

- na plusy dobra metodyka, świetne materiały, sprawni dydaktycznie trenerzy, wszyscy pracują w tym samym standardzie
- na minus mała elastyczność w dopasowaniu do specyfiki klienta (w porównaniu z mniejszymi firmami) i wysokie ceny

Karolina_G

Postautor: Karolina_G » 08 lip 2017, 13:53

w DOOR byliśmy na szkoleniu menedżerskim i wrócilismy zadowoleni. może nie jakaś rewelacja, ale rzetelnie i profesjonalnie. niemniej - może kogos krzywdzę - ale brygadziści chyba nie szukają certyfikowanego międzynarodowego programu typu MBA? Raczej praktycznego, narzędziowego warsztatu? Bo jesli tak to nie wiem czy warto przepłacać za markę, zagraniczne loga i know how którego i tak nie użyja?

Jarek123

Postautor: Jarek123 » 19 lip 2017, 18:25

Zgadza się - w DOOR płacisz za markę, a i tak raczej nie czuję ich jako ekspertów od produkcji. Ja bym tu szedł w Gerarda Sigmundzika z Training Projects (był kiedyś kierownikiem produkcji, opowiada na szkoleniach fajne historie i case'a z tamtej kariery), albo równie dobre - eksperci od Kaizena we wrocławskim Profesie.

Tomek

Postautor: Tomek » 31 lip 2017, 19:50

W produkcyjnych: brygadziści, team leaderzy, kierowanie zespołem produkcyjnym, komunikacja i motywacja na produkcji - to zdecydowanie p. Gerard. Niewielu jest trenerów z miękkiej tematyki, którzy najpierw byli szefami produkcji, pracowali na hali, a potem tak dobrze nauczyli sie pracowac z tematyką psychologii szefa i zespołu. W Kaizenie czy 5S to owszem, ale w psychologii - to jest unikat. Jasny lekki język, psychologia na konkretnych przykładach, fajny kontakt z ludźmi z produkcji, bez inteligenckiego mędrkowania które zraża ludzi na halach... Czasem może nieco banalnie, ale ta grupa potrzebuje praktyki, konkretu i narzędzi a nie filozofii i abstrakcji.

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”