Langas - opinia o firmie

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
jacek

Langas - opinia o firmie

Postautor: jacek » 11 lis 2017, 19:34

Czy ktoś kiedyś miał okazję być szkolony w firmie Langas?
tanio nie jest, więc chciałbym wiedzieć czy warto
krążą o nich bardzo skrajne opinie - od uwielbienia na granicy miłości po oskarżenia o tanie triki manipulacyjne (vide dyskusje na Goldenline) - ale z drugiej strony już sama ich strona sugeruje, ze można liczyć na odważne i bezkompromisowe, kontrowersyjne przekazy które burzą spokój i wyrywają ze strefy komfortu. a ja własnie czegoś takiego szukam.
pozdrawiam
Jacek

Artystka

Re: Langas - opinia o firmie

Postautor: Artystka » 16 lis 2017, 10:24

O mamo, jeśli weźmiesz np. p Piotra Sidewicza z firmy Langas to mozesz liczyć na naprawdę dużą ilość kontrowersyjnych - a także autopromocyjnych treści. ;-) Niemniej to będzie jazda po bandzie i raczej warsztat dla ludzi szukających gotowych, jednoznacznych i prostych recept na to jak zbawić biznesowy swiat cudownym lekiem na całe zło. Ci bardziej wrażliwi, zniuansowani, albo analityczni i intelektualni uczestnicy bedą momentami zniesmaczeni.
Robert Kroll jest ponoć lepszy, ale też ponoć droższy. Ponoc - bo nie widziałam, tylko słyszałam.
Krótko mowiac jak chcesz odpalić granat i mieć duże bum z pewną dozą strat - polecam. ;-)

admin
Administrator

Postautor: admin » 10 gru 2017, 12:23

Nie wiem czy warto ryzykować. Zajrzyj sobie na oficjalny ranking najlepszych firm szkoleniowych - może jedna z tych firm przypadnie Ci do gustu? Albo zwyczajnie wyślij zapytanie do wszystkich firm np. z pierwszej trójki i przejrzyj sobie potem ich oferty? to nic nie kosztuje. A nawet jeśli nic nie wybierzesz, to przynajmniej będziesz mieć swój punkt odniesienia do firm, które inni HRowcy uznali za najlepsze? Tutaj:
zarzadzanie/ranking-najlepszych-firm-szkoleniowych/

Kartofelek

Postautor: Kartofelek » 10 gru 2017, 12:36

Nie przepadam za firmami, w których trener sprawia wrażenie guru wiedzącego wszystko najlepiej i robiącego show w amerykańskim stylu "uwierz w siebie, a najlepiej uwierz we mnie jako twojego guru".

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”