W stronę rozwoju - opinie o szkoleniach sprzedażowych

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
Ela

W stronę rozwoju - opinie o szkoleniach sprzedażowych

Postautor: Ela » 04 sty 2018, 18:26

Czy ktoś zna firmę szkoleniową "W stronę rozwoju" w kontekście szkoleń sprzedażowych? Jeśli tak, to będę zobowiazana za napisanie kilku słów rekomendacji albo ostrzeżenia...
Ela

monia

Re: W stronę rozwoju - opinie o szkoleniach sprzedażowych

Postautor: monia » 19 lut 2018, 13:43

To taka "babska" firma szkoleniowa: fajne trenerki-psycholożki, miła obsługa, relacyjnie... Nie poleciłabym ich na front twardej walki w trudnymi uczestnikami budowlanki czy farmacji, ale dla bardziej wrażliwych i delikatnych grup - super.
Choć specjalizują się wg. mojej wiedzy bardziej w obsłudze klienta niż w typowych technikach sprzedaży.

Kajka

Re: W stronę rozwoju - opinie o szkoleniach sprzedażowych

Postautor: Kajka » 20 lut 2018, 20:33

Pracowałam w 3 firmach w dziale szkolen
- w pierwszej do szkoleń sprzedazowych szukaliśmy dobrego fachowca od usług, w których uczymy handlowca bycia doradcą finansowym. Tu najbardziej sprawdzili nam się Wojtek Herra i Tomasz Staśkiewicz - obaj freelancerzy
- w drugiej szukalismy pogłebionej psychologii relacji - to był produkt wybitnie relacyjny (programy bonusowe) i generalnie ekipa z OSH kontrakt wymiatała
- teraz pracuję w FMCG i mamy handlowców od mocnej, twardej, rywalizacyjnej ale relatywnie prostej koncepcyjnie sprzdaży do hurtowni i sklepów. Tu najlepiej sprawdza mi się Gerard Sigmundzik z Training Projects - bo świetnie rozumie ta branżę i jest w niej autorytetem dla handlowców, sypie przykładami i narzędziami z własnej praktyki.

Jak widzisz wiele zależy od tego jakich konkretnie masz handlowców. Aczkolwiek o firmie "W strone rozwoju" nie słyszałam, mimo że w szkoleniach handlowych siedze od lat.

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”