PowerSport czy GammaDiscover na team building - opinie?

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
Nowy

PowerSport czy GammaDiscover na team building - opinie?

Postautor: Nowy » 23 gru 2017, 11:07

Witam
z okazji rocznicy firmy planujemy spotkanie team building w marcu. Nic specjalnego, po prostu typowe zajęcia integracyjne, ćwiczenia team building. Raczej w budynku, bo to marzec. 100 osób: handlowcy, kierownicy, trochę inżynierów technicznych, administracja... Czyli niekoniecznie tania biesiada - raczej coś bardziej inteligentnego, może jakieś gry fabularne albo strategiczne, noże jakiś scenariusz ?

GammaDiscover - spodobała nam się ich strona
PowerSport - polecał znajomy, ale totalnie inna branża, głównie kierowcy i pracownicy fizyczni...

No i jestem w kropce. Niestety z poprzednim dostawcą (FunHunters) jakoś nam już nie po drodze, nie chcę wyjaśniać szczegółów, mieliśmy niemiłą sytuację...

Lolka

Re: PowerSport czy GammaDiscover na team building - opinie?

Postautor: Lolka » 25 gru 2017, 9:51

PowerSport to agencja typowo eventowa. Korzystaliśmy z ich usług na imprezach dla klientów, które mają nie mieć żadnej wartości merytorycznej i team building, a jedynie dobrą zabawę w czystej bez-merytorycznej postaci. Jeśli masz zrobić show, wow i bum - ale profesjonalnie i bez wpadki organizacyjnej - możesz im zaufać. Jeśli szukasz scenariusza budującego zespół pracowniczy tak naprawdę i dogłębnie, to nie szukaj agencji eventowej tylko firmy robiącej szkolenia integracyjne.
Dla pracowników GammaDiscover wydaje się lepszym rozwiązaniem - oni już bardziej celują w scenariusze INTEGRUJĄCE a nie BAWIĄCE, w inspirowanie zespołowości a nie imprezowość. Tyle, ze tu znowu masz sytuację że oni nie mają własnych trenerów team building. Zbierają z rynku podwykonawców i freelancerów, więc nigdy nie wiesz czy trafisz na trenerów którzy Ci podpasują (nie wiem czy jest opcja spotkać się wcześniej z trenerem, co moim zdaniem byłoby obowiązkowe przy takiej imprezie).
Ja jednak wybrałabym bardziej sprawdzony adres: Team&Personal, Training Projects albo Impact. Albo poszukała w wątku poświęconym stricte takim szkoleniom team building - tam jest znacznie więcej recenzji: viewtopic.php?f=5&t=5

Lucy HRowiec

Re: PowerSport czy GammaDiscover na team building - opinie?

Postautor: Lucy HRowiec » 24 lut 2018, 20:34

W 100% zgadzam się z Lolką - w odniesieniu do każdej z ocenionych w powyższym poście firm. Świat jednak jest mały, albo szukaliśmy agencji team buildingowych tą samą drogą. Czyżbyś dała zapytanie do Globalincentive i robiła przez nich przetarg na imprezę?

w Training Projects fajne jest to że mogą na siebie wziąć hotel i wystawią jedną zbiorczą fakturę. Z innymi - nie wiem. Wcześniej o tym nie pomysłałam i kołatałam się z fakturami za noclegi, spa i wódkę. Dopiero oni mi zasugerowali że zdejmą mi z głowy problem. w sumie nawet nie chcieli prowizji - mają chyba układ z hotelami i żyją z hurtowych rabatów za podstawianie im po kilku klientów rocznie. Tak mi się wydaje...

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”