szkolenia z innowacyjności, kreatywności

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
Anna_Kowalska

szkolenia z innowacyjności, kreatywności

Postautor: Anna_Kowalska » 19 cze 2017, 10:40

Witajcie,
Czy podrzucicie mi jakąś wiarygodną organizację konsultingową - chodzi o warsztaty z innowacyjności? Grupa do szkolenia to 12 samodzielnych specjalistów którzy mają być motorami pomysłów w swoich działkach: PR, marketing, IT, prawny, optymalizacja procesów itp. Szukam kogoś ze średniej półki cenowej, choć jestem otwarta na różne opcje.
Anka

Tomek

Re: szkolenia z innowacyjności, kreatywności

Postautor: Tomek » 31 lip 2017, 19:58

Kto szuka ten znajdzie: darmowa książka o innowacyjności - choć bardziej dla szefów i HRU - i jej autorzy trenerzy:
http://www.symulacje.edu.pl/ksiazka
zamów sobie, przecztaj i sprawdź czy Ci ich filozofia odpowiada...

truter

Postautor: truter » 19 sie 2017, 17:28

Warsztaty autorów ksiażki, Iwony Pigi i Rafała Szczepanika - z innowacyjności - mogę uczciwie polecić. Wiele niebanalnych technik rozwiązywania problemów (nie jakaś tam burza mozgów czy de Bono) i bardzo ciekawe, przestrzenne ćwiczenia kreatywne (nie dyskusje tylko eksperymenty z generowania innowacyjnych rozwiązań do biznesowych i niebiznesowych problemów). Nienajtańsze ale jednak warto.

Kartograf

Postautor: Kartograf » 05 wrz 2017, 5:52

Ciekawego trenera od innowacyjności miało kiedyś Homo Creatore. Taki młody, nieco nieopierzony jeszcze żółtodziób - ale pomysłowy, showman i fajnie pracował z naszymi stażystami - ten sam styl myślenia, przykłady, tematy... Dał im dużo poweru na start. Nie pamiętam nazwiska...

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”