Hillway czy 4value na kurs zarządzania dla szefa?

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
deszczowa

Hillway czy 4value na kurs zarządzania dla szefa?

Postautor: deszczowa » 06 sty 2018, 14:55

witam
chcemy wysłać jednego z młodo awansowanych dyrektorów - wybitny ekspert ale bez praktyki szefowskiej - na jakis dłuższy, może i kilkumiesięczny kurs zarządzania. Od kierowania zespołami, przez podejmowanie decyzji, po komunikację i psychologię menedżerską?
Czy ktoś z Was ma jakies opinie o tych firmach? Obie maja sporą ofertę szkolen otwartych.
z góry dziękuje za polecenie.

Roberco

Re: Hillway czy 4value na kurs zarządzania dla szefa?

Postautor: Roberco » 24 sty 2018, 18:17

Nie wypowiem się w temacie szkoleń otwartych - bo nie znam ich oferty w tym zakresie, ale nie uważam tych firm za pierwszy wybór. Reklamują sie mocno, ale nie spotkałem HRowca który polecałby którąkolwiek z tych firm. Dla mnie zawsze marka, której marketing własny jest tak silny że wyprzedza "slowo szeptane" (czyli ilu moich znajomnych HRowców dobrze mówi o danej marce) - to jest ryzykowny wybór.
W tematyce zarządzania jako szkolenia otwarte, mądrze ktoś wcześniej prawił a propos kupna indywidualnych szkoleń jednoosobowych jako seria półtorejgodzinnych sesji np. przez 2-3 miesiące. Nie coachingów ale szkoleń własnie. Chyba tu był stosowny wątek poruszany: viewtopic.php?f=12&t=212

Santa

Postautor: Santa » 26 sty 2018, 18:27

rozważaliśmy swego czasu 4values, ale po zasięgnięciu języka - nie zdecydowaliśmy się. Nie mogę powiedzieć "odradzam", ale też nie polecam.

admin
Administrator

Postautor: admin » 27 sty 2018, 12:26

A jeśli szukasz rekomendacji dobrych firm na zamknięte szkolenia menedzerskie, to najwięcej opinii i poleceń jest w tym wątku: viewtopic.php?f=2&t=3

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”