szkolenia z biznesu - Semper czy Human Skils?

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
Krystek

szkolenia z biznesu - Semper czy Human Skils?

Postautor: Krystek » 07 sty 2018, 9:25

Witam
czy ktoś z Was miał przyjemność lub nieprzyjemność uczestniczenia w warsztatach trenerów jednej z powyższych firm? Jesli tak, to czy byłby uprzejmy swoją przyjemność lub nieprzyjemność krótki a tresciwie opisac ku potomności HRowego grona menedżerów szkoleń, żądnych zakupu najlepszego warsztatu pod slońcem dla swojej ludzkiej owczarni? ;-)

Psotnik

Re: szkolenia z biznesu - Semper czy Human Skils?

Postautor: Psotnik » 16 sty 2018, 9:04

Skoro wymieniasz te dwie marki to zakładam że wpisałeś w Google hasło "szkolenia biznesowe" i odezwałeś się do pierwszych 3-4 firm które wyskoczyły w wynikach. Niestety rok temu zrobiłem ten sam błąd - i powiem ci że to nie skończyło się dobrze. Nauczyłem się że jak firma ma drogi marketing (bo w googlu to na pierwszym miejscu wyskakują firmy którezaplaca za reklamę albo za wypozycjonowanie ich strony) to często ma słabych trenerów. Nie wiem, może wciąż szuka nowych klientów bo obecni stali klienci odchodzą od niej... Tak czy siak nie polecam tej taktyki. Po pół roku stwierdziłem ze zrobię inaczej i zaproszę parę firm od szkoleń biznesowych polecanych na tym wątku:

Nie bedę polecał konkretnych marek, niemniej w zasadzie każda z zaprszonych z tej listy firm była lepsza od tych, które wcześniej sam wygooglałem. Jak widać szkolenia warto wybierać z branzowych rekomendacji. viewtopic.php?f=2&t=3

Tatiana

Postautor: Tatiana » 27 sty 2018, 12:17

Ani jedna ani druga firma nie należy do edukacyjnego topu wszechczasów, ani nawet topu tygodnia - więc nie dziwota że zaliczyłeś wpadkę biorąc firmę z reklamy a nie z rekomendacji. Dobrze że wyciągnąłeś wnioski. ;-)

Matka

Postautor: Matka » 05 mar 2018, 18:33

Do topu za to w moim prywatnym rankingu dostawców szkolen biznesowych nalezą: Door, Training Projects i House of Skills. Ale to ze mnie się coś podoba nie znaczy ze Tobie musi - weź do nich zadzwon i zaproś na spotkanie zapoznawcze. Wszystkie 3 raczej chętnie przyjadą.

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”