Nie popełnij błędu, który ja zrobiłem rok temu. Dobór firm sugeruje że wpisałaś w google "wyjazdy integracyjne" i poprosiłaś o ofertę pierwsze pięć firm, które Ci wyskoczyły?
Ja tak zrobiłem rok temu, te 3 firmy które wymieniasz oczywiście pojawiły się u mnie z ofertami. Niestety ani K2Events, ani Bartbo ani Argentum nie spełniły moich oczekiwań kompletnie. Każda z innych przyczyn (albo trenerzy z łapanki, albo banalne i powielane wszędzie te same gry przypominające weselne zabawy a nie team building, albo wreszcie profesjonalizm organizacyjny nie budził mojego zaufania - miałem wrażenie że firma jest tylko wirtualna (pośrednik niczym booking.com w hotelach) a wszystko opiera się na jakichś podwykonawcach, którzy zostali dobrani po najniższej cenie jedynie.
Moja rada: poszukaj raczej na tym forum w wątkach, gdzie HRowcy wymieniają się swoimi opiniami o sprawdzonych firmach:
tutaj:
viewtopic.php?f=5&t=5 albo tutaj:
viewtopic.php?f=5&t=199 No i oczywiście zaproś te firmy na spotkania - ale trenera, a nie handlowca. To jest jedno z prostszych kryteriów oceny: czy na spotkanie przyjedzie ta sama osoba która poprowadzi szkolenie? Jesli tak - to sygnał że nie trafiasz na pośrednika, albo na firme która ma dobry marketing i sprzedaż ale kiepskich szkoleniowców czy animatorów.
pozdrawiam