MDDP czy Gamma Project czy BDO HBC

Szkolenia, wyjazdy integracyjne, gry symulacyjne, team building, badania HR, konsulting, hotele, sale konferencyjne - tu można pytać, prosić, dyskutować
Anna_Kowalska

MDDP czy Gamma Project czy BDO HBC

Postautor: Anna_Kowalska » 08 lip 2017, 14:53

Taki oto wybór - jak w temacie - stoi przede mną. z którą z tych firm związać się w temacie wykupienia pakietu szkoleń otwartych na różne niszowe tematy biznesowe, z których nie zmontuję zamkniętej grupy z dedykowanym programem?

Wiem już - bo zasięgnęłam języka u znajomych HR owców - że to nie są firmy z najwyższej półki jakościowej. Trudno, tym razem akceptuje - bo szukam dostawcy dużego, który ma dużo terminów, nie odwołuje szkoleń bomu się grupa nie zbierze. Szukam przyzwoitego (i tylko tyle) szkolenia dobrej cenie i z dobra obsługą klienta i uczestnika.

Poprosze o opinie od kogos, kto ma doświadczenie w kupowaniu otwartych.

Jarek123

Re: MDDP czy Gamma Project czy BDO

Postautor: Jarek123 » 19 lip 2017, 18:21

Z tych powyższych - to już najlepiej Gamma Project. Ale słusznie piszesz: to jest przerób masowy, więc raczej równy ale taki sobie standard niż edukacyjna finezja.
My podeszliśmy do sprawy inaczej. Dogadaliśmy się z Training Projects na abonament coachingowy. Kupujemy powiedzmy osiem dni pracy coacha - każdego dnia robi on 4 sesje - po jednej dla każdego z 4 uczestników (Kowalski ma powiedzmy delegowanie, Nowak komunikację itd...). Po 8 dniach każdy z 4 pracowników miał po 12h coachingu, czyli prawie jak dwudniowe otwarte - tylko że sensownie rozłożone w czasie (z zadaniami wdrożeniowymi i ich kontrolą), w 4 oczy, no i poziomem indywidualnie dopasowane do swoich potrzeb. A my za te 8 dni płacimy niewiele więcej niż za 4 dwudniowe otwarte szkolenia (po jednym dla 4 osób).

Tomek

Postautor: Tomek » 31 lip 2017, 19:53

My w ogole odeszlismy od kupowania otwartych. Robimy w to miejsce blended learning - najpierw wiedza online, potem wdrożenie coachingiem.

pantograf

Postautor: pantograf » 07 wrz 2017, 18:36

Mam podobne podejscie. Szkolenia otwarte - to jest forma na tematy specjalistyczne: kadry, excel, ksiegowość. Ale w miękkich tematach korzystamy z coachów i mentorów. Z górnej półki polecam Joannę Malinowską Parzydło (Warszawa), Aleksandrę Sztąberską (Kraków) i Dominikę Zielińską (Ślask).

dojdek

Postautor: dojdek » 24 wrz 2017, 8:38

Akademia Biznesu MDDP jest mi znana i moge jej wystawić - w szkolnej skali - taka czwórkę z minusem. Jeśli szukasz taniego wystandaryzowania podstawowej, technicznej wiedzy - to ok.

w BDO testowalismy szkolenia TPM dla brygadzistów - i podobnie ich oceniam.

Ale ja też podobnie jak poprzednicy od 2 lat testuję opcję "kupić coaching zamiast otwartych". Z firm, które mi się sprawdziły, mogę polecić: 4grow, Human Advice, Training Projects i Formac.

Aleks

Postautor: Aleks » 02 paź 2017, 17:25

Tak się jednak zastanawiam: szkolenie otwate to 500zł za dzień za osobę. Coaching to tyle samo ale za godzinę. To gdzie tu oszczednosc jak za 8h coachingu dać musze 4000zł?

Jagódka

Postautor: Jagódka » 09 paź 2017, 11:22

[quote="Tomek"]My w ogole odeszlismy od kupowania otwartych. Robimy w to miejsce blended learning - najpierw wiedza online, potem wdrożenie coachingiem.[/quote]
A robicie to jednym dostawcą? Kto dostarcza część online?

admin
Administrator

Postautor: admin » 11 paź 2017, 16:23

Polecam to podzielić. Ja dla klientów też łącze wiedze elearningowo ze wdrożeniem na coachingu. Platformę online kupuję u dostawcy X, a coacha u Y, przy czym coach po prostu przed rozpoczęciem swojej części pracy też przechodzi te szkolenia online co jego uczestnicy. Sprawdza się. Jednak firmy które mają wysokiej klasy elearning często szkolenia otwarte i coaching traktują po macoszemu - albo są drogie.

Wróć do „Szkolenia - dyskusje i opinie, pytania o rekomendacje”